Henk van Daily Deurne aan het woord over Foodsy

Vanaf het moment dat de app gedownload kan worden, werkt Foodsy samen met Daily Deurne. Sinds de Corona-crisis ervaart de winkel nog meer het profijt van de app.

Manon Vermariën

|

24/12/2020

|

Algemeen

We spraken Henk Schroijen, trotse eigenaar van alle horeca op het NS station in Deurne. In een telefonisch interview stelden we hem een aantal vragen over de samenwerking en zijn ervaringen met onze service. Veel leesplezier!

Hoelang ben je al aangesloten bij Foodsy en hoe is die samenwerking tot stand gekomen?

We werken al sinds het begin samen. Toen ik de eigenaar werd van Daily Deurne en de winkel een half jaar open was, begon Sam met Foodsy. Ik zag het concept van Foodsy ergens voorbijkomen en toen heb ik Sam benaderd, want ik wilde een pilot draaien voor de kleinere stations in Nederland. 

Wat is de reden waarom je met Foodsy wilde samenwerken?

Ik zag het als een kans om meer omzet te draaien en het is een mooi bestelsysteem. Wanneer klanten via de app bestellen, krijg je meer tijd om een maaltijd te bereiden, want als ze voor de toonbank een bestelling doorgeven moet je meteen beginnen met bereiden. Door het gebruik van de software krijgt de keuken een voorbereidingstijd van 5 tot 10 minuten waardoor er meer ruimte is om de maaltijden zorgvuldig te bereiden.

Hoeveel procent van de bestellingen wordt er momenteel via Foodsy doorgegeven? Of nouja, normaal gesproken in een wereld zonder Corona?

Momenteel verwerken we veel meer bestellingen dan we op voorhand hadden verwacht, want voorheen waren er veel klanten die het gewoon gezellig vonden om binnen in de winkel te zitten of even bij de kassa kwamen staan voor een praatje. Dat kan nu niet meer. Op dit moment loopt 25% van de omzet via Foodsy en dat wordt hoger, maar dat is logisch: nu met Corona wil je liever niet in de rij staan of hoeven betalen bij de kassa. Ook hiervoor is Foodsy een oplossing.

Je verwerkt dus meer bestellingen terwijl er minder mensen reizen met het openbaar vervoer?

Dat komt omdat ik niet alleen een NS-functie heb, want de winkel staat tussen een woonwijk en veel andere gebouwen waar klanten vandaan komen. Mensen vinden het nu erg fijn dat ze door het gebruik van Foodsy niet meer in de rij hoeven te wachten en daarnaast mogen er momenteel maar twee klanten tegelijk in de winkel staan. Door van tevoren een bestelling te plaatsen, hoeven klanten in de winkel alleen nog maar de tas met producten te pakken. Deze staat op het juiste moment klaar, waardoor klanten de winkel weer snel verlaten.

Hoe verloopt de samenwerking en zijn er volgens jou nog verbeterpunten?

De samenwerking is helemaal goed, ik ben daar erg tevreden over. Met alle medewerkers die ik spreek heb ik goed contact, de communicatie verloopt soepel en er wordt altijd snel actie ondernomen als er bijvoorbeeld dingen in de app aangepast moeten worden. Ik raad andere horecaondernemers dan ook aan om serieus na te denken en te kijken of Foodsy een goed bestelsysteem voor hen kan zijn. Deze situatie gaat zeker nog wel een half jaar duren en ook daarbuiten denk ik dat heel veel horecazaken met jullie systeem een swing kunnen geven aan het bedrijf. Komend halfjaar is de commissie 0% en dat maakt het ook erg interessant voor horecaondernemers. 

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen door een mail te sturen naar info@foodsy.eu of te bellen naar 06 25 16 59 09.

Blijf op de hoogte

En ontvang leuke kortingen!

Gelukt, dankjewel! Erg leuk dat je op de hoogte wilt blijven van Foodsy!
Oeps! Er ging iets mis met het versturen. Probeer het nogmaals.