De Ondernemer💡| Innovatieve vooruitbestelapp Foodsy sluit megadeal met NS

Startup en nieuwe eten-bestelapp Foodsy sloot een megadeal met NS!

Janneke

|

1/10/2018

|

Algemeen


Het is maandagavond, 18:30 uur. Je staat in een overvolle trein en snakt naar een pastaatje van Julia’s. Maar met een overstaptijd op Utrecht Centraal van slechts tien minuten red je dat natuurlijk nooit. Foodsy, het eerste pre-order en pay platform van Europa, heeft de oplossing en sloot mooie deal met NS en The Döner Company.

Gat in de markt

De app lijkt een gat in de markt. Op stations worden 300.000 verschillende producten verkocht en meer dan een kwart van de reizigers koopt iets onderweg. De wachtrijen van horecagelegenheden en de haast van de reiziger gaan echter niet bepaald hand in hand. De wachttijd loopt bij Julia’s in de spits soms wel op tot 25 minuten, bij Starbucks wacht je dan 10 minuten op je koffie. Why Wait?, zegt Foodsy. Je kunt je maaltijd op ieder gewenst moment bestellen, zelfs vijf minuten van tevoren. De winkel krijgt een notificatie van je bestelling. Eenmaal op het station haal je de maaltijd of koffie direct bij een medewerker af.

Trein of pasta?

Oprichter Sam Eerdmans kwam op het idee tijdens het heen en weer pendelen tussen Utrecht en Leiden. “Ik stond elke dag voor het dilemma: trein halen of pasta eten? Frustrerend!” Met de investeerder hebben ze geluk gehad, vertelt Eerdmans. “Niet alleen omdat het allemaal heel snel en gemakkelijk ging, maar ook omdat hij ons ook bij staat met raad en daad en er flink vaart achter zette. Hij gelooft echt in ons product.” Foodsy is sinds oktober 2017 live. De samenwerking met de NS en The Döner Company moet de startup echt een boost geven.

Lees hier het hele artikel dat De Ondernemer over Foodsy schreef!

Blijf op de hoogte

En ontvang leuke kortingen!

Gelukt, dankjewel! Erg leuk dat je op de hoogte wilt blijven van Foodsy!
Oeps! Er ging iets mis met het versturen. Probeer het nogmaals.