Foodsy is "Start-up van de week" op Sprout

Een snelle hap kan altijd nog sneller. Startup van de week Foodsy laat treinreizigers eten bestellen voordat ze op het station zijn.

Janneke

|

20/12/2018

|

Algemeen

Wat is Foodsy?

Foodsy is een platform waarmee je vooraf bestellingen kunt plaatsen bij winkels op treinstations. De treinreiziger of bezoeker van het station kan via de app van te voren een bestelling doen. Bij aankomst in de winkel staat de aangekochte waar op het afgesproken tijdstip klaar. De klant pakt zelf de bestelling bij het speciale Foodsy pick up point en is op die manier binnen 10 seconden alweer ‘foodsy’, zo is de belofte. Ook de betaling vindt plaats via de app. Op die manier sta je nooit meer lang te wachten tijdens de spits op je pasta of een broodje döner terwijl je ook nog een trein moet halen.

Winkels hebben het voordeel dat ze in vrijwel dezelfde tijd meer klanten kunnen bedienen. Foodsy levert een tablet aan de horecagelegenheden om de bestellingen te kunnen ontvangen. Het systeem stuurt op het juiste moment de bestelling door, zodat het ook precies op het juiste moment voor de klant klaar staat. Geen wachtrij dus en voortaan gewoon op tijd bij je trein.

Wie zitten erachter?

Oprichter Sam Eerdmans (24) reist tijdens zijn studietijd veel met de trein. Vaak loopt hij tegen hetzelfde probleem aan. “Ik wilde meestal wel wat nuttigen op het station, maar wilde natuurlijk ook wel mijn trein halen. Vooral tijdens spitsuren kunnen er lange rijen ontstaan bij populaire zaken. Regelmatig zag ik daardoor maar af van een bestelling”, aldus Eerdmans. Op het moment dat hij voor zijn studie Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden moet brainstormen over een nieuw concept voor een bedrijf, ontstaat het idee voor een platform waarbij mensen vooraf een bestelling kunnen doen.

Al snel besluit hij om het idee, naast zijn studie, verder te ontwikkelen. Samen met huisgenoot en medeoprichter Florian Fermin (24) haalt hij funding op en maakt hij een start met de bouw van de app. De eerste periode wordt er vooral gewerkt vanuit koffietentjes. Sinds oktober 2017 heeft Foodsy eigen kantoorruimte in Utrecht en wordt door een team van zeven man hard gewerkt aan de uitrol van het concept en het optimaliseren van de app.

Wie zit er op te wachten?

Lees het artikel over Foodsy verder op Sprout!

Blijf op de hoogte

En ontvang leuke kortingen!

Gelukt, dankjewel! Erg leuk dat je op de hoogte wilt blijven van Foodsy!
Oeps! Er ging iets mis met het versturen. Probeer het nogmaals.