Hoe jouw ochtend voortaan ook vlekkeloos kan verlopen?

Er zijn van die dagen, dat alles even tegenzit.

Bart Kuijpers

|

8/1/2018

|

Algemeen

Dat je met het verkeerde been uit bed stapt, je ochtendkrant niet bezorgd is, je geen ontbijt in huis hebt en je een boze partner aan de ontbijttafel treft vanwege de vuilniszak die jij gisteravond niet hebt buiten gezet. Van die dagen dat je wel een geluksmoment kunt gebruiken.

Met het hoofd op onweer vertrek je richting je werk. Op het station besluit je op zoek te gaan naar een geluksmoment. ‘Cappuccino’, dat moet voor endorfine gaan zorgen! Wat is nou lekkerder dan met een goede bak koffie op een treinstoel neer te ploffen.

Je rent het stationsplein op en zoekt een niet al te drukke koffietent. De lijn van de ochtend trekt zich door: geen rustige koffietent te vinden. Je besluit aan te sluiten in de minst lange wachtrij. Daar sta je dan, in een rij die nauwelijks vooruit lijkt te schuiven. Wachtend op een kop koffie, hopende dat je je trein nog zult halen.

De stress neemt toe, evenals de lichtelijke agressie jegens de barista, die in jouw ogen overal wel heel erg de tijd voor neemt. Je plukt wat aan de uiteinden van je jas en besluit om je niet te druk te maken. Dit is als ‘niet denken aan een groot roze varken’. Je voelt ‘m al aankomen: je maakt je drukker dan druk.

Een cappuccino rijker en zeven minuten armer stap je het stationsplein weer op. De race tegen de klok begint nu echt. Je hebt nog precies 45 seconden om de trein op perron 21 te pakken. Je rent de roltrap op, morst wat cappuccino op je broek en wurmt je zo snel mogelijk door de mensenmassa. Het fluitje van de conducteur klinkt. De trein rijdt voor je ogen weg. Het is 07.51 uur en je hebt er voor je gevoel al een dag op zitten.

Balend plof je op een bankje neer, wachtend op de volgende trein. Na de laatste slok van je bak koffie, komt het gele gevaarte aanrijden. Op datzelfde moment valt je oog op een leuke dame die met een brede grijns en een kop verse muntthee de roltrap verlaat en het perron op komt lopen. Jullie blikken kruisen elkaar. Hoe krijgt zij het wel voor elkaar om zonder haasten op tijd te verschijnen. Je hebt je openingszin al te pakken en stapt op haar af. ‘Foodsy’, is haar antwoord. Samen zetten jullie de reis voort.

Blijf op de hoogte

En ontvang leuke kortingen!

Gelukt, dankjewel! Erg leuk dat je op de hoogte wilt blijven van Foodsy!
Oeps! Er ging iets mis met het versturen. Probeer het nogmaals.