Nu ook kassaloos boodschappen doen, waarom moet alles snel-sneller-snelst?

NOS schreef onlangs een artikel over de opkomst van vooruitbestel-mogelijkheden, waaronder de Foodsy-app. Waar komt deze behoefte vanuit de consument vandaan?

Janneke

|

3/12/2018

|

Algemeen

Wachten voor de kassa, terwijl je duizend andere dingen zou kunnen doen. Veel mensen vinden het frustrerend en dromen ervan die rij te skippen. Dankzij mobiele apps en diensten waarin je van tevoren een bestelling plaatst en betaalt, is dat ook steeds vaker mogelijk.

Albert Heijn is nu een proef gestart met kassaloos winkelen. Klanten krijgen een pas die ze bij het schap moeten houden waar ze een product uit pakken. Vervolgens kunnen zij de winkel uitlopen en wordt na tien minuten het bedrag vanzelf van de rekening afgeschreven.

Food-app Foodsy, die begin deze maand een grote samenwerking aanging met retailers op NS-stations, bedacht ook een manier om nóg sneller de winkel uit te zijn. Als je wilt voorkomen dat je met een lege maag je trein-aansluiting mist, bestel je via de app van tevoren - dus al in de trein - een maaltijd. Die betaal je online en haal je op in de winkel op een gewenst tijdstip.

Dat bedrijven op deze manier hun producten kunnen verkopen, is mogelijk dankzij technologische ontwikkelingen en de aantrekkende economie, wat weer zorgt voor langere wachtrijen in winkels. Brancheorganisatie Thuiswinkel.org verwacht dit jaar een omzet van 25 miljard euro te halen en ziet dat vooral eten en drinken meer online wordt verkocht. De omzet steeg dit jaar al met 39 procent.

Lees de rest van het artikel hier op nos.nl!

Blijf op de hoogte

En ontvang leuke kortingen!

Gelukt, dankjewel! Erg leuk dat je op de hoogte wilt blijven van Foodsy!
Oeps! Er ging iets mis met het versturen. Probeer het nogmaals.